Ny kula


Jag har vandrat vidare. Du hittar mig på Slottsbloggen!Orolig natt


Katten mår inte bra och det gör mig lite orolig. Han har tre sår på magen som varar ordentligt.
Förra veckan upptäckte jag en stor knöl och kunde se ett litet jack mitt på den. Den långa pälsen klipptes bort och ytan tvättades ren. Men då såg ändå allt torrt och fint ut.
Men i går brast den där bölden och var rann på tre ställen, det var ingen rolig syn och absolut mycket besvärande för missen som försökte tvätta och tvätta. Jag ringde och rådgjorde med bonden i byn som undrade om kissen verkade febrig, jag har i och för sig aldrig sett en febrig katt men bedömde att han inte var varm i allafall.
Vidare uppmanades jag att kontakta veterinär i dag på morgonen. Katten fick sova i badrummet, livskamraten hämtade en fluffig avlagd stolsdyna som fick utgöra en maffig sjukbädd.

Natten gick och jag har sprungit upp och ner och kollat till djuret. Han har inte varit sig lik och kunde inte få ro i kroppen att sova utan satt och jamade på golvet. När det äntligen blev morgon ringde jag för rådgivning.
Jag ska ge såren ett dygn till, försöka tvätta, klämma på kanterna runt om och hålla såren öppna så att det kan läka inifrån. Blir det inte bättre får vi åka i väg i morgon och få medicin & kattstrut.

Men jag är förhoppningsfull, missen är lugn nu och ligger och sover - verkar närstan vara som vanligt. Så jag håller tummarna på att han fixar sin infektions själv.


Städa undan efter fest är en lätt sak

Vaknade i morse med träningsvärk i benen efter många timmars glad-dans.
I går var det party här. Vi firade livet! Varenda visa i det maffiga sånghäftet som
David fixat sjöngs och det är en bra mätare på kalasfolkets festtemperatur.

Att städa undan efter en fest är en lätt sak då husets väggar ler av vänners värme!
Det känns som en varm gosig filt runt hela mig.


Bra liv

Bra liv det här är! I går var ju jag och tösen på mysig kulturkväll, var så länge jag rådde om henne för mig själv - gör gott i själen att vara tillsammans. I morgon vankas den stora Livsfesten, denna dag ägnas därmed till matlagning, dukning samt diverse uppröjjning (slottet är fortfarande en byggarbetsplats med allt vad det innebär...)

Ser fram emot att sjunga, dansa och fira livet med familj & vänner. Som sagt, ett bra liv det här är.

Mitt stora leende till dig som läser här!


Möten här och där


De äldre i byn har dragit igång en möte i missionshuset som ska gå av stapel i kväll och jag har tänkt att traska dit. Hon som är ordförande i föreningen är en bra bit över nittio år och då kan det vara på sin plats att anstränga sig och sluta upp. Det vankas kaffe med dopp - trevligt!

Jag har för övrigt kallat hem en djurvan person som har kikat på kattens stora knöl. Vi la upp missen på köksbordet och han vräkte sig och lät oss obehindrat grejja med sax, pinsett och sårtvätt. Kan hända han varit i slagsmål och sedan fått en ordentlig infektion på något sätt. Vi får hålla koll och ha honom inne någon dag så han håller sig ren. Han gillar ju att sova i tvättstället på toaletten så det lär ju inte bli några problem.

Den Norrländska våren gör mig gott, har njutit luft och sol även idag. Att promenera till fågelkvitter är ingen svår sak. I morgon ska jag åka till staden och hårfixas, luncha med Suss och sedan träffa tösen och gå på bokcafe´. Vilken dag det ska bli!

All Glädje!


Storartat skådespel

I kväll syns storartat skådespel över den Norrländska himlen.


Aurora borealis


sceniskt dansar ljusmassor

bländar valvet uttrycksfullt

fenomenet närmast ändlös

stjärntak i förvandlingMatdag


Bestämde redan igår att den här dagen skulle bli en matlagningsdag.
Klev upp tidigt och körde igång. Det är verkligen en härlig känsla att ta fram de största grytorna och förbereda både luncher och middagar. Nu när frysboxen flyttat in hos oss är det inte längre platsbrist. Den bästa lunchmaten tycker jag är soppor av olika slag, där allt är i ett.

Smidigt att på morgonen stoppa ner en soppburk i jobbväskan, en smörgås och en frukt så är dagens lunch fixad.
Gott, billigt & nyttigt!

Sen har jag en  burk torkade trattkantareller som jag tror jag ska stuva och fylla crepes med.
Har jag mer ork blir det oxå en laddning köttfärsrulader med chilipasta.

Men för att matdagen ska bli trevlig krävs tre saker: massor av tid, radio & kaffepauser.

Ha en finfin tisdag!RSS 2.0